Sfatul Farmacistului

10 lucruri care se vor întâmpla cu corpul tau daca incepi sa iei ulei de pește în fiecare zi

Mii de suplimente alimentare prezentate pe piață astăzi vă promit o viață lungă și sănătoasă, dar numai câteva dintre ele fac de fapt acest lucru .

Dacă începeți să luați ulei de pește în fiecare zi, acesta va produce urmatoarele schimbari benefice pentru corpul dvs:

1. Îmbunătățeste sănătatea inimii

Acizii grasi omega-3 din uleiul de pește sunt protectori importanti pentru inima. Are efect benefic pentru suprimarea bătăilor neregulate ale inimii și poate reduce nivelurile de trigliceride, reducând astfel riscul de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale.

2. Creste capacitatea de a memora

Uleiul de pește este esențial pentru funcționarea optimă a creierului, deoarece acizii grași omega-3 sunt principalele blocuri de construcție pentru membranele și structurile celulare. Celulele noastre nervoase, de asemenea, au nevoie de acesti acizi pentru functiona la capacitatea lor optima. Cercetările au arătat că uleiul de pește poate îmbunătăți într-adevăr memoria, dar acest efect scade cu vârsta.

3. Reduceți greutatea

 

Desigur, este imposibil să se piardă în greutate fără exercițiu fizic și alimentație sănătoasă, dar adăugarea de ulei de pește in dieta poate ajuta să accelereze procesul de slabire. Luând ulei de pește ,acesta scade pofta de mâncare, ajuta programul de antrenament sa fie cat mai eficient, și minimizează stocarea de grăsime corporală.

4. Imbunatateste starea de spirit

Serotonina este un neurotransmitator cu rol important la niveul creierului ,care ajută la reglarea starii de spirit Luând ulei de pește în mod regulat ajută serotonina sa ”lucreze ”mai bine prin reducerea inflamației creierului și facilitarea eliberării sale. Deci, va ajuta la îmbunătățirea starii de spirit și comportamentul social, accelerarea procesul decizional, și să vă facă, în general, mai fericit.

5. Reducerea impactului poluării atmosferice

Poluarea atmosferică influențează toate organele și sistemele corpului. Din fericire, suplimentele ca uleiul de pește pot ajuta pentru a reduce efectelor nocive cauzate de poluare cu până la 30-50%. Conform cercetărilor recente, acizii grași omega-3 pot preveni și trata inflamația și stresul oxidativ cauzat de poluarea atmosferică.

6. Protejați-vă vederea

Consumul regulat de ulei de pește poate limita sindromul de ochi uscat . Studii recente au arătat că acizii grași omega-3 ajuta la menținerea unui nivel normal de umiditate a ochilor și sprijina producția de lacrimi.

7. Contribuie la frumusetea pielii tale

Datorită capacității sale de a mentine sanatoase membranele celulare, acizii grași omega-3 repara literalmente celulele deteriorate ale pielii din interior. Puternicul efect antiinflamator ajută la reducerea roșeții și iritație și contribuie foarte mult la frumusețea pielii.

8. Ajutor in tratarea depresiei

Potrivit cercetărilor, suplimentele cu acizi grași omega-3 pot fi utile în tratarea depresiei majore. Oamenii de stiinta nu sunt încă siguri despre mecanismul de actiune, dar sunt siguri nivelul crescut de omega-3 are un efect direct asupra nivelului de serotonina. De asemenea, s-a dovedit că starile de depresie tind să fie mai mici în țările cu rata mai mare de consum de pește.

9. Consolidarea sistemului imunitar

O dieta bogata in omega-3 poate crește foarte mult numărul si activarea celulelor B în organism și, prin urmare, capacitatea de a lupta împotriva bolilor. Uleiul de pește poate ajuta, de asemenea, sistemul imunitar prin îmbunătățirea compozitiei sângelui și a reducerii inflamației.

10. Sustineti-vă corpul în timpul sarcinii

Acizi grași omega-3 sunt esențiali pentru formarea si dezvoltarea creierului fetal, a ochilor și a sistemului nervos. Pentru mame, omega-3 este crucial pentru susținerea sistemului imunitar, starea de spirit postpartum, și bunăstarea generală.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)