Noutate în Sănătate

Alergia la Ambrozie se „poarta” frecvent

Stranutati din ce in ce mai des? Stranutati frecvent, va curge nasul sau pur si simplu simtiti o senzatie de disconfort ? Ei bine in aceasta perioada alergia la ambrosie ne da mari batai de cap. De la cei mai mici la cei mari suntem afectati de aceasta alergie din august si pana in octombrie. Este cel mai obișnuit declanșator pentru febra fânului. Aproximativ 1 din 5 persoane au o reacție alergica la ambrosie. Alergia la Ambrozie se „poarta” frecvent

Ambrozia (Ambrosia) este un de planta sau arbust, provenind din America de Nord și America de Sud, de unde s-a răspândit prin Europa. Genul acesta cuprinde aproximativ treizeci de specii de plante anuale sau perene, care cresc în special în regiunile plate, sărace în apă și nisipoase. Varii specii de Ambrosia produc cantități mari de polen, care, prin diseminare anemocorică, este unul dintre principalii declanșatori ai rinitei alegice („febra fânului”).

Simptomele alergiei la ambrosie

Alergia la ambrosie se manifesta prin simptome cum ar fi: nas înfundat sau curge nasul pur si simplu, strănut și mâncărimi la nivelul ochilor. Se poate declanșa, de asemenea si la personele care sufera de astm.

Oamenii care au alergii la ambrozie sunt alergici la polenul său de fapt. În timpul sezonului de ambrosie, o plantă poate elibera un miliard de boabe de polen în aer.

Alergia la ambrosie este mai agresiva atunci când nopțile sunt reci și zile sunt calde și uscate.

Sezonul său începe de obicei la începutul lui august și se termină la jumătatea lunii octombrie. Unii cercetători cred că schimbările climatice pot fi explicatia pentru un sezon atat de lung .

Peste tot exista problema acestei alergii. Pentru că este atât de ușor, vântul transportă polenul sau foarte departe. Cercetatorii au gasit polen si la 2 mile în atmosferă și 400 mile pe mare.

Limitati de contactul cu ambrosia

Evitarea totala a expunerii la ambrosie poate fi imposibila. Dar există modalități de a limita expunerea dumneavoastră și de a reduce riscul simptomelor aferente.

În timpul sezonului rugina ar trebui să:

 • Evitați orele cand alergia va poate afecta maxim.
 • Limitați-vă timpul afara între 10 a.m. și 3 p.m.
 • Dimineata devreme si dupa-amiaza tarziu sau seara afectare este mai mica+.
 • Tineti ferestrele închise. Acasă și în mașină, nu deschideti geamurile.
 • Folosind aer conditionat cu un filtru HEPA va tine la racoare și v-a limita prezenta pilenului de ambrosie
 • Schimbă-ți hainele și spală-te pe mâini după ce ai venit de afara. Polenul de ambrozie se poate lipi de piele sau de îmbrăcăminte.

Ai grijă la factorii declansatori ai alergiei prezenti in mâncare. Consumul de alimente care conțin proteine similare cu proteinele din polenul ambrosiei poate agrava simptomele. Aceste sunt:

 • Banane
 • Pepeni glbeni
 • Miere
 • Seminte de floarea soarelui
 • Ceai de mușețel

Nu uscați rufele afară. Vor atrage polen de ambrosie!

Tratamentul alergiei la ambrosie

Nu e de ajuns să stai departe de ambrosie. Este posibil să aveti nevoie si de:

Testarea pentru a vă asigura că aveți într-adevăr o alergie la ambrosie

Medicamente antialergice fara prescriptie medicala sau medicamente cu prescriptie

Pentru cei mai mulți oameni cu simptome frecvente, picaturile sau spray-urile nazale cu continut de corticosteroizi sunt cel mai bun tratament. În cazul în care simptomele sunt mai ușoare, un antihistaminic oral poate fi suficient. Ambele sunt disponibile fara reteta.

Tratament precoce. În cazul în care medicul dumneavoastră spune că este OK, începeti să luați medicamente cu 2 săptămâni înainte de a începe sezonul ambrosiei. În acest fel puteți opri reacția alergică înainte de a începe.

Cel mai indicat ar fi sa eliminati sursa daca puteti face acest lucru. Folositi manusi daca optati sa smulgeti planta pentru a evita contactul direct. Puteti folosi ierbicid total pentru a indeparta ambrosia. Daca identificati un numar mare de plante, apelati la autoritati (primarie).

Alergia la Ambrozie se „poarta” frecvent

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)