Noutate în Sănătate

Ce este un test de sarcină și cum funcționează?

Un test de sarcină facut corect va v-a raspunde la intrebare dacă sunteti sau nu insarcinata. Iată răspunsurile la câteva întrebări obișnuite despre testele de sarcina. Ce este un test de sarcină și cum funcționează?

Teste de sarcina verifica prezenta unui hormon numit gonadotropină corionică umană (beta-hCG) in urina sau sânge. Corpul secreta acest hormon după un ovul fertilizat se lipeste de peretele uterului.

Acest lucru se întâmplă de obicei aproximativ la 6 zile după fertilizare. Nivelurile de hCG cresc rapid, dublandu-se la fiecare 2-3 zile

Ce tipuri de teste de sarcină sunt disponibile?

Două tipuri principale de teste de sarcină :teste de sange si teste de urina.

Testele de sange

Se fac doar in cabinetul medical, dar nu sunt folosite la fel de des ca testele de urină. Aceste teste pot detecta sarcina mai devreme decât un test de sarcină facut acasă, aproximativ 6 la 8 zile după ovulație.

Teste de urina

Se pot face acasă sau în cabinetul unui doctor.

Sunt usor de facut, convenabile la pret , rapide si usor de utilizat. Sunt, de asemenea, foarte precise, dacă urmați instrucțiunile. Se va folosi urina , in orice moment al zilei. Va trebui să așteptați câteva minute înainte de a vedea rezultatele.

După ce faceti acest tip de test, puteți confirma rezultatele dumneavoastră cu medicul dumneavoastră, care va poate face teste de sarcină chiar mai sensibile.

Cât de exacte sunt testele de sarcină?

Testele de sarcina au o exactitate de de aproximativ 99% . Analizele de sânge sunt și mai precise.

Precizia testului de sarcina facut acasa depinde de:

  • Cât de bine urmați instrucțiunile
  • Când ovulați și cât de curând s-a impantat ovulul fecundat
  • Cât de repede după sarcină faceti testul
  • Sensibilitatea testului de sarcină

Cand sa faci un test de sarcina?

Unele teste de sarcina pot detecta hCG imediat ce ati observat ca v-a intarziat menstruatia. Dar rezultatele vor fi mai precise dacă așteptați până în prima zi a urmatoarei menstruatii.

Rezultatele pot fi, de asemenea, mai precise, dacă faci testul dimineața, atunci când urina este mai concentrată

De unde pot lua un test de sarcină ?

Puteți cumpăra un test de sarcină dintr-o farmacie fără prescripție medicală. Costul depinde de brand. Dar cele mai multe teste nu sunt foarte scumpe.

Ce înseamnă rezultatele testului de sarcină?

Rezultatele pot apărea ca o linie, o culoare sau un simbol, ar fi un + sau – semn. Testele digitale arată cuvintele „gravida ” sau „nu sunt gravida „, dar este important să știți ce înseamnă un rezultat pozitiv sau negativ.

Dacă primești un rezultat pozitiv, ești însărcinată. Acest lucru este adevărat, indiferent cât de slabă este linia, culoarea, sau semnul . Dacă rezultatul este pozitiv, este de dorit sa luati legatura cu medicul ginecolog pentru confirmarea sarcinii.

În cazuri foarte rare, puteți avea un rezultat fals-pozitiv. Asta înseamnă că nu ești însărcinată, dar testul spune că ești. Ai putea avea un rezultat fals pozitiv dacă ai sânge sau în urină proteine. Anumite medicamente, cum ar fi anestezice, anticonvulsivante, hipnotice și medicmente pentru cresterea fertilitatii, ar putea conduce la rezultate fals pozitive.

Dacă obțineți un rezultat negativ, probabil că nu sunteți gravidă. Dar este posibil să fiți gravidă dacă:

– Testul a trecut de data expirării

– Ai facut testul în mod greșit

– Ai facut testul prea devreme

– Urina ta e prea diluată pentru că ai băut multe lichide chiar înainte de test

– Luați anumite medicamente, cum ar fi diuretice sau antihistaminice pentru o alergie

Dacă obțineți un rezultat negativ, încercați să faceti inca un test în termen de aproximativ o săptămână pentru siguranta.

Dacă faceti testul de două ori și obțineți rezultate diferite, sunați-vă medicul. Un test de sânge este o idee bună pentru a confirma rezultatele.

Ce este un test de sarcină și cum funcționează?

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)