Noutate în Sănătate

Ce sunt Probioticele ? Dar Prebioticele ? Si ce fac ele pentru sanatatea noastra

Probioticele şi prebioticele au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii organismului. Sustin sistemul imunitar si ne intaresc in fata bolii În ultimii ani s-au făcut din ce în ce mai multe studii despre rolul pe care îl au în menţinerea sănătăţii noastre miliardele de bacterii din intestine. Dincolo de faptul că îmbunătăţesc digestia, acestea au fost asociate şi cu un nivel scăzut al colesterolului, cu reglarea cantităţii de zahăr din sânge, ba chiar cu o stare psihica mai buna Dar există un lucru pe care majoritatea oamenilor nu îl ştiu: pentru a beneficia la maximum de calităţile probioticelor, trebuie să consumi şi prebiotice. Un tip de fibre cu care se hrănesc probioticele. Iată ce trebuie să ştii despre probiotice şi prebiotice, diferenţele dintre ele şi la ce folosesc.

Probioticele Prebioticele

Probioticele sunt bacterii „bune” si lupta la combaterea bacteriilor nocive


Avem trilioane de prieteni microscopici în colon. Pe măsură ce ne digeră deșeurile, ei fac multe lucruri importante pentru noi. Ei fabrică cea mai mare parte din vitamina K, de exemplu. Ele ne protejează de infecția cu microbi dăunători și ajutăm sistemul nostru imunitar să funcționeze corect. Microbii noștri vin în mai multe specii, iar un intestin sănătos este un loc divers, ca o pădure tropicală. Dacă sănătatea dvs. digestivă nu este atât de mare, puteți lua în considerare adăugarea unor bacterii bune la amestec. Acestea sunt probiotice.

In toata lumea, mai mult de un milion de persoane decedeaza anual din cauza toxiinfectiilor alimentare care afecteaza mai repede un organism cu un sistem imunitar slab. Foarte multi dintre noi nu stim ce sunt probioticele dar stim ca iaurtul, kefirul sau muraturile sunt sanatoase. Va recomandam sa mancati multe iaurturi de casa si muraturi obtinute prin fermentatie (nu cu otet) pentru ca aici gasim cele mai multe probiotice.

Probioticele Prebioticele

Prebioticele sunt hrană pentru bacteriile bune


Bacteriile noastre intestinale mănâncă ceea ce mâncăm, dar ei primesc doar resturile. Înainte de a ajunge la hrana noastră, am absorbit deja zaharurile, proteinele și grăsimile pe care le putem digera și folosi. Asta inseamna ca au ramas fara altceva: doar fibre, si alte lucruri pe care corpul nostru le considera indigestibile. Unele din aceste lucruri indigestibile sunt hrana excelenta pentru microbii nostri, iar mancarea lor poate incuraja anumite tipuri sa creasca si sa prospere. De exemplu, microbiomele intestinale ale copiilor sunt modelate la inceputul vietii de catre prebiotice in laptele mamei lor numite oligozaharide de lapte uman (HMOs). Aceste HMOs nu numai ca alimenteaza anumiti microbi , ci si previne ca agentii patogeni sa provoace infectii.

Adaugă prebiotice şi probiotice în dietă

La fel ca şi probioticele, prebioticele ar trebui să ajungă în organismul tău prin intermediul alimentelor, nu prin suplimente. Printre sursele excelente de prebiotice se numără ceapa, usturoiul, fasolea, cicoarea, dar şi pastele gătite şi răcite, cartofi şi orez. Ce ai de făcut este să introduci o parte dintre ele în dieta ta zilnică.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)