Noutate în Sănătate

Alternative naturale ale MEDICAMENTELOR ANTIACIDE

Antiacidele sunt medicamente luate pentru ameliorarea pirozisului (arsurii) și durerii de stomac asociate cu indigestie, hiperaciditate, reflux acid și boala de reflux gastroesofagian. Alternative naturale ale MEDICAMENTELOR ANTIACIDE

Există multe tipuri diferite de antiacide disponibile pe piață. Și în timp ce toate au acelasi mecanism de actiune , ingredientele lor ar putea provoca diferite efecte secundare nefavorabile și de asemenea, riscuri.

De exemplu, antiacidele care contin hidroxid de aluminiu sunt cunoscute pentru provocarea constipației și pentru creșterea riscului de a dezvolta osteoporoza.

Pe de altă parte, antiacidele cu carbonat de calciu ar putea duce la spasme musculare, pietre la rinichi și hipercalcemie – o condiție caracterizată prin prezența unei concentratii prea mari de calciu în organism. In aceste conditii undele organe pot sa nu mai functioneze la nivel optim.

Antiacidele care conțin carbonat de sodiu pot determina ridicarea pH-ului sângelui. Acest lucru ar putea provoca o rata respiratorie încetinita, astfel se poate instala o senzație de oboseală sau puteti deveni letargic.

Pentru a ameliora simptomele asociate afectiunilor enumerate mai sus, este indicat sa luati antiacide, dar incercati administrarea cu moderatie. Dar dacă suferiți în mod constant de crize severe de indigestie, hiperaciditate, reflux acid sau BRGE (boala de reflux gastroesofagian) ?

Ei bine, vestea bună este că nu trebuie să consumi in exces antiacide – există o mulțime de alternative naturale, sanatoase si mai sigure la antiacide pe care poti conta pe fiecare dată cand ai parte de aceste simptome neplacute.

Apă

Uneori, daca bei un pahar de apă este suficient pentru a pune capăt problemei fără a fi nevoie de antiacide. Odata ce apa ajunge in stomac, dilueaza sucul gastric si problema dispare. Sucul gastric in exces poate fi vinovat de unele dintre simptomele neplacute.

Banane

Cand ai senzatia neplacuta de arsura la nivelul stomacului, mananca o banana bine coapta. Expertii spun ca functioneaza ca un fel de pansament , totodata absoarbe si excesul de suc gastric.

Ceai de ghimbir

Multi dintre cei care sufera frecvent de arsuri gastrice, au confirmat ca o ceasca de ceai de ghimbir a pus capat acestor simptome suparatoare. Mai mult de atat, ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru proprietatile lui benefice pentru sistemul digestiv.

Ceai de musetel

Dacă nu va place gustul de ceai de ghimbir, nu vă faceți griji, puteți bea o ceașcă de ceai de mușețel în loc. Această alternativă la antiacide este perfecta în cazul în care pirozisul va da de furca noaptea. Astfel , consumat inainte de culcare, veti beneficia de cele 2 puternice atuuri ale ceaiului de musetel si anume de reducerea aciditatii, dar si de un somn linistit.

Lapte

Nu ai timp să prepari o ceașcă de ghimbir sau ceai de mușețel? Atunci, pur și simplu bea un pahar de lapte. În afară de neutralizarea excesului de acid gastric, laptele, de asemenea, functioneaza ca un pansament la nivelul mucoasei gastrice, prevenind afectarea ei.

Iaurt grecesc

Nu este departe de lapte, este doar un lapte fermentat, deci are acelasi mecanism de actiune ca si laptele. Dar putem sa il alternam cu laptele pentru acest efect, el continand bacterii benefice, care sunt benefice pentru sanatatea noastra.

Mere

Toată lumea știe că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Ești conștient de faptul că un măr după o masă poate preveni arsurile la stomac? Marul funcționează astfel deoarece conține minerale, cum ar fi magneziu și calciu care au rol de antiacide . Este de asemenea de ajutor sa bem si un pahar de apa odata cu marul. Ajuta la diluarea sucului gastric in exces.

Oțet de mere

Pentru unii oameni care suferă de indigestie, hiperaciditate, reflux acid sau BRGE, excelent pentru inlaturarea simtomelor este otetul de mere. Tot ce trebuie să faci după o masă este să bei un pahar de apă cu o lingura de otet de mere . Unii oameni spun că funcționează mai bine dacă este luat înainte de masă.

Daca simptomele persista si/sau se agraveaza este cazul sa consultati un doctor

Aceste simtome care se repeta iar si iar , pot ascunde afectiuni mai grave cum sunt gastrita sau ulcerul. In acest caz tratamentul este prescris de medic pe o perioada de timp limitata.

Daca te simti balonat citeste 8 motive REALE ale balonarii

Alternative naturale ale MEDICAMENTELOR ANTIACIDE

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)