9 Simptome comune ale infectiei cu Candida
Cele mai comune 9 Simptome ale infectiei cu Candida. Ai avut vreodată una din aceste probleme de sănătate? Epuizare, Pofta de dulciuri, Respiratie urat mirositoare, Limba alba, Gandire incetinita (ceata), Dezechilibrul hormonal, Dureri articulare, Pierderea apetit sexual, Probleme sinusale cronice și alergii, Probleme digestive (gaze și balonare), Sistem imunitar slabit, Infectii ale tractului urinar.
Dacă da, acestea sunt doar câteva din semnele ca puteți avea o infecție fungică cunoscută sub numele de candida. În acest articol veți afla alte simptome ale infectiei cu candida.
Ce este Candida?
Candida poate fi foarte gravă. Candida albicans este un tip de infecție găsită în gură, tractul intestinal și vagin (candidoză vaginală / genitală) și poate afecta pielea și alte mucoase. Dacă sistemul imunitar funcționează optim, acest tip de infecție este rareori gravă. Cu toate acestea, în cazul în care sistemul imunitar nu funcționează corect, infecția cu candida poate migra în alte zone ale corpului, inclusiv sângele și membranele din jurul inimii sau creierului, cauzând simptome serioase. Aceasta se numește candidoză invazivă.
Candida este o ciuperca care ajuta la absorbtia si digestia nutrientilor atunci cand este in niveluri adecvate in organism. Când apare o supraproducție, pot apărea simptome tipice de candida. În tractul digestiv, dacă este lăsat necontrolat, rupe pereții căptușelii intestinale și pătrunde în sânge. Eliberează toxine la nivelul intestinelor. Când balanța naturală a pH-ului corpului dumneavoastră este dezechilibrata, candida poat să scape de sub control. Creând o problemă sistemică și simptome ale candida neplăcute. În plus față de simptomele candida, indivizii care nu au experimentat niciodată o infecție gravă cu ciuperci pot descoperi că au dezvoltat noi sensibilități, alergii sau intoleranțe la o varietate de alimente. Aceste alimente includ lapte, ouă, porumb și gluten.
Ce cauzează infecțiile cu Candida?
Există multe cauze posibile ale candidei, inclusiv o dietă bogată în zahăr, carbohidrați rafinat și alcool care ajută la hrănirea candidei. Pentru a adăuga la aceasta, am descris mai jos alte 6 cauze potențiale.
1. Antibiotice cu spectru larg
Uneori, antibioticele sunt necesare pentru a lupta împotriva unei infecții puternice pentru a ucide bacteriile din corpull dumneavoastră. Problema cu antibioticele și cu utilizarea lor excesivă (care creează adesea rezistență la antibiotice) este că nu ucid doar bacteriile rele; ele ucid și pe cele bune. Bacteriile bune din sistem sunt responsabile pentru digestie și menținerea candidei sub control. După o perioada lunga (sau mai multe cure pe o perioadă scurtă de timp), antibioticele pot face corpul tău un loc ideal de reproducere pentru candida. Poti afla despre antibiotice naturale aici
2. Contraceptivele orale
Spre deosebire de antibiotice, contraceptivele orale în sine nu cauzează în mod direct o infecție cu candida sau o supraaglomerare a candidei. Cu toate acestea, atunci când o femeie are o dietă bogată în zaharuri rafinate și a avut un tratament cu antibiotice, pilulele contraceptive pot afecta negativ corpul ei, ducând la o infecție cu candida. Unele femei consideră că pilulele contraceptive par să provoace infecții cu candida – și chiar după mult timp după ce infecția inițială a dispărut, odată ce au început să ia din nou pilulele contraceptive, candidoza poate reaparea.
3. Corticosteroizi orali
Persoanele care tratează astmul cu corticosteroizi inhalatori au un risc crescut de a dezvolta candida în gură, ceea ce duce la o creștere excesivă a candida. Este imperativ ca pacientii care utilizează corticosteroizi inhalatori pentru astm să urmeze instrucțiunile de curatare a gurii după fiecare utilizare. Dacă se detectează candidoza orală, aceasta poate fi tratată cu gargară de ulei de nucă de cocos și o picătură sau două de ulei de măsline.
4. Tratamente pentru cancer
Potrivit Departamentului de Cercetare Clinică la Laboratoarele de Cercetare Merck, candidoza poate deveni invazivă la pacienții cu cancer și prezintă o complicație gravă. În acest studiu, o treime dintre pacienții tratați pentru cancer au prezentat candidoză invazivă. Chimioterapia și radiațiile pot ucide celulele canceroase și tumorile; cu toate acestea, ele ucid de asemenea bacteriile sănătoase care luptă natural cu Candida.
5. Diabetul zaharat
La un diabetic de tip 1 sau de tip 2, nivelurile de zahăr din gură și alte membrane, mucoase sunt în mod tradițional mai mari decât la persoanele fără diabet. Deoarece candida este un tip de ciuperca care se hraneste cu zahar , este de înțeles că cei cu diabet zaharat au un risc mai mare de a dezvolta sindromul de supraaglomerare a candidei.
6. Sistem imunitar slăbit
Orice persoană cu un sistem imunitar slăbit este mai probabil să dezvolte candidoza. Această include cu precadere: sugari, copii mici, vârstnici, cei diagnosticați cu HIV / SIDA și alte afecțiuni inflamatorii și autoimune.
9 Simptome comune ale infectiei cu Candida
1. Oboseala cronica
Dacă suferiti de oboseală sau epuizare de care pur și simplu nu puteti scapa, indiferent de numărul de ore de somn, este posibil să aveți sindromul oboselii cronice. Boala se caracterizează prin oboseală care durează cel puțin șase luni și este adesea însoțită de alte simptome ale Candidei, inclusiv dureri de cap, dureri articulare, dificultăți dememorie și concentrația și dureri în gât.
2. Tulburări de dispoziție
Unul dintre motivele pentru care poate fi dificil de diagnosticat Candida este că atât de multe dintre simptomele Candidei sunt comune la alte afectiuni, inclusiv tulburări de dispoziție. Persoanele cu Candida pot experimenta schimbări dramatice de stare de spirit, anxietate, iritabilitate, depresie și chiar atacuri de panică.
3. Infecții vaginale recurente și ale tractului urinar
Atunci când un individ are infecții recurente ale tractului urinar sau vaginal, Candida poate fi problema. Este important să realizăm că, Candida poate fi transmis sexual, iar partenerii o pot retransmite iar. Pentru femei se reduce riscul infectarii prin evitarea lenjerie de corp strâmte și evitarea băilor calde în timpul unei infecții active.
4. Infectia orala
Infectia orală cu Candida este de fapt o infecție cauzata de aceeași tulpina de Candida care afectează alte membrane ,mucoase, inclusiv vagin. Este cel mai adesea cauzată de utilizarea de prednison sau alti corticosteroizi pe cale orală. Netratata, se poate răspândi prin organism, inclusiv tractul digestiv, plămâni, ficat și valvele inimii. Candida orală este transmisibila. Nou-născuți pot lua Candida în timpul nașterii; copiii pot obține de la imprumutarea jucăriilor altor copii; și adulții pot lua Candida prin saliva.
5. Infecții ale sinusurilor
Simptomele sunt comune cu alte afectiuni ale sinusurilor, depistandu-se cu greu Candida. Candida nu afectează sinusurile și poate duce la o tuse persistentă, rinoree, o creștere a congestiei, alergii sezoniere și simptome generale de gripă . Dacă vă confruntați cu probleme considerabile cu sinusurile, este timpul sa va ganditi la infecție candida!
6. Afectari intestinale
Afectarile intestinale produse de Candida sunt extrem de neplacute. Printre ele sunt:flatulență persistentă, balonare, constipație sau diaree, crampe stomacale, acestea putand fi cauzate si de o lipsă de bacterii sănătoase în tractul digestiv. Atunci când candida infecteaza intestinele, bacteriile sănătoase sunt in numar foarte mic și nu pot lupta împotriva infecției. Când bacteriile din intestin sunt în dezechilibru, este cunoscut sub numele de disbioza. Exista un real pericol daca nu se trateaza corespunzator.
7. Gandire intetosata
Împreună cu modificări de dispoziție și oboseală cronică, aceasta afectare este adesea trecuta cu vederea. Nefiind asociata ca una dintre simptomele Candidei. Cu toate acestea, Candida poate provoca o lipsă de focalizare, coordonarea fizică slabă, dificultate în concentrarea asupra sarcinilor și memorie slabă.
8. Infectii cutanate și a unghiilor( infecții fungice)
Infectiile pielii și infecțiile unghiilor sunt infecții frecvent provocate de Candida, care provin din aceeași tulpina de Candida. Infecțiile cronice pot fi un semn că aveți o infecție sistemică cu candida.
9. Dezechilibru hormonal
Un dezechilibru hormonal este unul dintre simptomele Candidei, pericol real pentru sănătate. Cu toate acestea, este important să se recunoască modul în care o infecție cu Candida poate provoca menopauza precoce, PMS, apetit sexual scazut, migrene, endometrioza, retentia de apa, schimbari de dispozitie si o incapacitate de a pierde kilograme nedorite. În timp ce infectia cu candida se raspandeste, se produce o inflamatie in corp, continuand răspândirea si dincolo de tractul digestiv. Unul dintre produsele secundare ale candida de fapt poate imita estrogen, ducând la un dezechilibru hormonal grav.
Va urma metode de tratament.