Noutate în Sănătate

6 sfaturi pentru o piele mai sănătoasă în timpul iernii

Sezonul rece nu este cel mai bun prieten al pielii tale ,dar Iată câteva dintre cele mai bune secrete și sfaturi, astfel încât să nu vă mai temeți de sezonul rece. Iata 6 sfaturi pentru o piele mai sănătoasă în timpul iernii .

1. Folosiți uleiurile potrivite

Uleiurile sunt mai concentrate și mai bune pentru hidratarea generală atunci când pielea este uscată și deshidratată. Un ulei facial de bună calitate, cum ar fi uleiul de argan nu va hrăni doar pielea cu umiditate scăzută, ci va infuza și substanțe nutritive care vor combate radicalii liberi, vor reduce inflamația, vor repara pielea uscată și deteriorată și vor îmbunătăți bariera lipidică a pielii la rândul său, va preveni pierderea de umiditate prin pori . Asigurați-vă că întotdeauna aplicați uleiul pe o piele usor umezită pentru o absorbție mai bună și nu masati excesiv.

2. Exfoliați săptămânal

Aerul rece și uscat accelerează pierderea apei din piele, care poate lăsa pielea uscată. În plus, acumularea de celule moarte ale pielii poate împiedica absorbția produselor hidratante și a altor produse faciale. Pentru a combate acest lucru, folosiți un exfoliator delicat o dată sau de două ori pe săptămână pentru întinerirea suprafeței pielii. Incercați o curățare delicată, alegeți un exfoliator din făină de ovăz, făină de migdale sau miere

3. Nu apă fierbinte

Mulți oameni fac greșeala de a-și curăța pielea sau clătiți cu apă fierbinte în timpul lunilor reci de iarnă. Acestea sunt două dintre cauzele majore ale pielii uscate și deshidratate. Întotdeauna clătiți cu apă călduță și utilizați un produs delicat de curățare pe bază de ulei, de preferință doar noaptea în timpul iernii. Dimineata, impregnati lotiune hidratanta pe un tampon de bumbac si tamponati-va fata inainte de a aplica uleiurile si lotiunile. În ceea ce privește corpul dumneavoastră, alegeti un săpun care nu conține agenți de spumare duri și detergenți, cum ar fi lauril sulfat de sodiu. Care vă pot îndepărta pielea de uleiurile naturale și pot provoca iritații.

4. Cresteți umiditatea în aer

Motivul pentru care iarna este un sezon atât de dur pentru pielea noastră se datorează lipsei de umiditate în aer. Un umidificator din casă vă poate ajuta să păstrați umiditatea pielii. De asemenea, iubim umidificatoarele deoarece putem adăuga uleiuri esențiale pentru beneficiile aromoterapiei și acestea vă vor ajuta să vă modificați starea de spirit. Ulei de lavandă vă va calma și liniști, uleiul de mentă vă va energiza, iar citricele vă vor creste optimismul

5. SPF este cel mai bun prieten pe tot parcursul anului

Faceți-vă un obicei să aplicați întotdeauna un strat generos de SPF pe toate zonele de piele expuse, după aplicarea uleiului sau a cremei hidratante și înainte de a vă deplasa în aer liber.

6. Gestionați eficient stresul

Stresul este inamic cand vine vorba de o piele sănătoasă. Găsirea unor modalități de gestionare eficientă a stresului poate contribui la menținerea aspectului sănătoas al pielii. Incerca să faci sport de cel putin trei ori pe saptamana. Un cardio bun prin transpiratie elibereaza endorfinele si scade hormonul de stres, cortizol. Puteti încerca, de asemenea, să practicati meditație zilnică sau yoga, să faceți o plimbare în natură, să pictați, să cântați, să creați, să vă ocupați mintea într-un mod pozitiv și creativ, dar cel mai important, ceva ce vă place să faceți!

Aceste sfaturi nu numai că vă ajută să vă transformați pielea, ci vă vor ajuta să trăiți o viață mai fericită și pozitivă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)