Noutate în Sănătate

8 simptome ale meningitei despre care fiecare părinte ar trebui să știe

Meningita este o boală caracterizata de inflamatia membranelor protectoare care acoperă creierul și măduva spinării. Etiologia acestei boli poate varia, dar simptomele de diferite tipuri sunt în general, similare.

Se consideră că cei mai sensibili la această boală sunt copiii. Acesta este motivul pentru care am decis să reamintim părinților despre modalitățile de detectare a meningitei și care sunt simptomele pentru care ar trebui să fie acordată atenție în primul rând. Iata 8 simptome ale meningitei despre care fiecare părinte ar trebui să știe

Aparitia brusca a febrei

Unul dintre simptomele meningitei este o febră care începe brusc. Un copil începe să tremure și continuă să se plângă că ii este frig incontinuu .

Temperatura persoanei bolnave urcă foarte repede, și de multe ori este foarte dificil de scazut. Cu toate acestea, datorită faptului că acest simptom este un semn ale multor alte boli, ar trebui să se acorde atenție si la alți factori care prezintă modificări în starea unui copil.

Durere puternica de cap

Durereile de cap cauzate de meningită nu sunt adesea puternice, ci insuportabile. Mai mult decât atât, durerea poate afecta si gâtul pacientului, dar din cauza iradierii durerii de cap (doare in foarte multe locuri simultan), pur si simplu nu isi da seama de acea durere.

Fontanela bombata poate fi un semn important de meningită la nou-născuții.

Privire intetosata

O persoană afectată de meningită nu isi poate concentra vederea , motiv pentru care vede dublu.

Durere de stomac, greata si varsaturi

O persoană bolnavă de meningită își pierde pofta de mâncare. Acest lucru se întâmplă parțial din cauza ca simte greața constant, care poate fi urmată de dureri de stomac și vărsături.

Sensibilitate la lumina puternica

Un alt semn de meningită este deranjul provocat de lumina puternica, deoarece provoacă umezirea in exces a ochilor copilului și greață, împreună cu o durere de cap care devine foarte puternică.

Rigiditatea muschilor occipitali

Un copil cu meningită poate fi într-o poziție deosebit de ușor de recunoscut: întinzându-se pe o parte cu capul aruncat înapoi și picioarele îndoite. Încercările de a-i dezîndoi gâtul sunt uneori imposibile.

Imposibilitate de a dezdoi genunchii

Chiar dacă reușiți să îndoiți capul copilului la piept, picioarele sale se îndoaie instantaneu la nivelul genunchilor și sunt imposibil de dezbrăcat în această poziție. Acest fenomen se numește semnul gâtului Brudziński.

Ca semn pentru meningita, Semnul Kernig apare, de asemenea, în cazul în care nu se poate intinde complet piciorul dacă este ridicat la aproximativ 90 °.

Eruptii cutanate

Erupțiile cutanate sunt, de asemenea, asociate cu meningita. Cu acest test, este foarte ușor de a detecta o erupție simplă, care nu are legatura meningita.

Luati o sticlă transparentă, aplicati pe erupție cutanată, și apăsați ferm pe piele până când devine palida. În cazul în care petele devin palide, împreună cu pielea, persoana nu are meningită. Dacă erupția cutanată nu se estompează, atunci ar trebui să solicitați asistență medicală.

Ce avem de facut?

Meningita este o boală periculoasă, motiv pentru care, dacă oricare dintre aceste simptome sunt detectate ,ar trebui să apelați instantaneu o ambulanță. Trebuie sa ii oferiti persoanei bolnave odihnă, liniște, și lumini estompate în cameră până când sosește medicul.

Trebuie să informați medicul despre toate simptomele detectate. Nu trebuie să refuze spitalizarea atunci când există suspiciuni de meningită, deoarece tratamentul în mod eficient se face în spital.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)