Noutate în Sănătate

Mai fertili, mai repede parinti

Momentul in care va hotarati sa deveniti parinti poate fi destul de indepartat de cel in care veti privi cu emotie la testul de sarcina pozitiv. Poate chiar mult prea indepartat daca exista probleme de fertilitate despre care nici nu banuiti. Mai fertili, mai repede parinti

Dacă starea de sanatate este in parametrii normali si aveti o viata sexuala activa, fara protectie, ar trebui sa apara sarcina in primul an.

In general, aproximativ jumatate dintre cuplurile care vor sa aiba un copil, obtin sarcina in termen de 6 luni. In timp ce aproximativ 70% -80% dintre cupluri in termen de 1 an. Dar daca va doriti sa deveniti parinti cat mai repede, sunt metode dovedite stiintific care va pot ajuta sa fiti mai fertili.

El: atentie la starea de sanatate

Poate că a trecut ceva vreme de când nu ai mai facut un control medical, nu-i asa? Mulți bărbați, în special cei mai tineri, nu considera necesar un control de rutina la medic daca nu au niciun simptom. Dar există o legătură importantă între sănătatea dumneavoastră generală și capacitatea de reproducere. Printr-un banal consult puteti scuti probleme ulterioare de fertilitate.

O dieta sanatoasa, exercitii fizice regulate, o greutate corporala normala, somn de calitate , mai putin stres – toate aceste lucruri au fost corelate cu calitatea spermei. Medicul dvs. vă poate ajuta să faceți orice schimbări care ar putea fi necesare pentru a avea un stil de viata sanatos , precum și pentru a identifica orice problemă care ar putea constitui o barieră în conceperea unui copil.

Ea: Acordati atentie semnelor

Toate sarcinile încep când ovulul întâlnește spermatozoidul. Deci, trebuie să fie în același loc în același timp. Pentru a ajuta acest lucru, puteți urmări când ovarele eliberează un ovul, proces numit ovulație si asa veti sti momentul propice pentru concepere.

Dacă ciclul dumneavoastră este regulat (cu perioade care se apropie de 26 până la 32 de zile), acest lucru poate însemna doar să faceți sex în zilele 8-19 după perioada dumneavoastră. Dacă aveți perioade neregulate, este posibil să nu vă puteți baza doar pe calendar pentru a afla când ovulați. Cu toate acestea, există alte moduri în care corpul tău îți spune că e timpul.

Pentru a începe, notati schimbari zilnice ale organismului dvs. Mucusul cervical crește in cantitate și devine foarte subțire, elastic și clar în timp ce  ovulați. Urmăriți o consistență precum albusul de ou.

Puteți, de asemenea, să urmăriți temperatura corporală bazală, care este temperatura corpului atunci când este pe deplin în repaus. O creștere de 0,6 grade sau mai mult timp de peste 10 zile este un semn că ați ovulat. Dar timpul cel mai fertil este 2-3 zile înainte de această creștere. Când o urmăriți timp de câteva luni, veți avea o idee despre momentul în care ați putea ovula în următorul ciclu.

Pentru o măsură mai precisă a acelor zile de pre-ovulație, puteți cumpăra un test de ovulației de la farmacie. Acesta testează urina pentru nivelurile de hormoni care ajung cu câteva zile înainte de ovulație.

Ambele: Aveți liber la sex!

Odată ce ai identificat perioada fertilă, stabilește un program  pentru sex. Se recomandă pentru  cupluri să aibă relații sexuale în fiecare zi, de la câteva zile înainte de ovulație până la câteva zile după aceea. Făcând-o mai des nu scad  șansele unei sarcini , dar există unele studii care arată că poate scădea numărul de spermatozoizi al unui bărbat.

În ceea ce privește modul în care faci sex, depinde de tine. Poziția nu afectează șansele de a  concepe, chiar și păstrarea picioarelor în aer după aceea, nu vă va creste șansele. Spermatozoizii sunt înotători destul de rapizi și, după un contact sexual, pot ajunge la ovul  în decurs de 2 minute.

El: Urmăriți temperatura testiculelor

Iubești o baie fierbinte? Sau sauna după un antrenament? Poate ar trebui sa renuntati la aceste obiceiuri daca doriti sa concepeti un copil. Testiculele au cu cateva grade mai putin decat restul corpului, pentru ca aceasta este o temperatura mai buna pentru productia de sperma, astfel incat orice lucru care le incalzeste ar putea fi o problema.

Studiile au constatat că expunerea la căldură poate scădea numărul de spermatozoizi. Iar corpul are nevoie de 2-3 luni pentru a face spermă nouă și matură.

O altă sursă de căldură de care trebuie sa va feriti sunt laptopurile. Ele incalzesc mai puțin  decât inainte, dar pot ridica temperatura scrotului, ceea ce este suficient pentru a influența producția de spermă într-un timp destul de scurt, uneori în mai puțin de 15 minute. Deci folositi laptopul  doar pe masa sau la birou. Exista supozitii cu privire la chilotii purtati. Cei prea stramti afecteaza calitatea spermei? Medicii infirma si va indeamna sa purtati ce va este confortabil.

Ea: Urmăriți-vă greutatea

Dacă sunteți supraponderala, veți creste șansele de a astepta mult mai mult o sarcina. Extra kilograme au legatura directa cu ciclurile menstruale neregulate sau cu lipsa ovulatiei . Pierderea chiar si a unui procent mic de greutate corporala poate creste fertilitatea si  scadea riscurile de sanatate in timpul sarcinii.

Fiind subponderala influențează negativ fertilitatea, de asemenea. Nu numai că aveți mai multe șanse de a avea perioade neregulate , dar sunteți, de asemenea, în pericol pentru o naștere prematură după ce rămâneți gravidă și copilul dumneavoastră este mai probabil să se nască cu o greutate mică la naștere.

Ambele: atentie la medicatia dvs.

Înainte de a vă concentra asupra conceperii , discutati cu medicul dumneavoastră despre medicamentele pe care le luati. Este de dorit sa vă asigurati că nu vă afectează fertilitatea sau nu  dăuneaza unui viitor copil. De exemplu, bărbații care iau testosteron ar putea fi nevoiți să renunțe.

Femeile ar trebui sa fie prudente si in ceea ce priveste testosteronul, precum si orice medicamente care trateaza probleme tiroidiene, crize de epilepsie sau tulburari psihiatrice sau care au hormoni estrogen sau progesteron.

Unele probleme de fertilitate pot fi prevenite, iar majoritatea pot fi tratate daca sunt descoperite din timp. Mergeti la medic si faceti analize regulat,  astfel puteti evita probleme de infertilitate care ulterior nu mai au rezolvare.

Mai fertili, mai repede parinti

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)