Noutate în Sănătate

8 semne care preced atacul de cord

Preventia este mai bună decât vindecarea. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.
Vom descrie simptomele cruciale care ar putea să apară cu o luna înainte de un atac de cord (sau chiar mai devreme). Nu trebuie sa deveniti ipohondru, dar un pic de conștientizare a sănătății niciodată nu a rănit pe nimeni. Daca va regasiti in anumite descrieri, nu neglijati aceste aspecte. 8 semne care preced atacul de cord

Durere in piept

Bărbații și femeile experimentează dureri în piept în diferite intensități și forme. La bărbați, acest simptom este unul dintre cele mai importante semne timpurii ale unui atac de cord iminent, care nu ar trebui ignorate. Pe de altă parte, aceasta afectează doar 30% dintre femei.
Descriere: durerea toracică care se poate extinde la senzații incomode într-unul sau ambele brațe (mai des la stângul), maxilarul, gâtul, umerii sau stomacul. Poate avea un caracter permanent sau temporar.

Transpiratie excesiva

Transpirație neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare precoce a unui atac de cord. Poate apărea în orice moment al zilei sau al nopții. Acest simptom afectează femeile mai des și este de obicei confundat cu bufeuri sau transpirații nocturne tipice pentru menopauza.
Descriere: simptome asemănătoare gripei, piele umedă sau transpirata , care apar indiferent de temperatura aerului sau efort fizic. Transpirația pare a fi excesivă pe timp de noapte; Așternuturile ar putea fi umede până dimineață.

Batai neregulate ale inimii

Bătăi neregulate sau aritmii sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor. Apare în mod neașteptat și se manifesta diferit: aritmie (bătăi neregulate ale inimii) sau tahicardie (ritm cardiac crescut). Exercițiile fizice ar putea fi un stimul suplimentar pentru creșterea ritmului cardiac, mai ales în cazurile asociate cu ateroscleroza.
Descriere: bătăi neregulate ale inimii dureaza timp de 1-2 minute. Dacă nu se estompeze, s-ar putea simți si o amețeală și o oboseală extremă. Cheamă imediat doctorul!

Caderea parului (afecteaza mai mult barbatii peste 50 de ani)

Pierderea parului este considerat a fi doar un alt indicator vizibil al riscului de boli de inima. Cel mai frecvent afecteaza barbatii peste 50, dar unele femei pot fi, de asemenea, în grupul de risc. Alopecia este, de asemenea, asociată cu un nivel crescut de hormon ,cortizol.
Descriere: acordați atentie sporita daca incepeti sa va pierdeti parul abundent, mai ales din varful capului..

Dispnee ( in mai mult de 40% dintre cazuri )

Dispneea este un disconfort puternic, aflandu-te în imposibilitatea de a trage aer profund in piept. De multe ori apare în rândul bărbaților și femeilor timp de până la 6 luni înainte de a avea un atac de cord. De obicei e un semn de avertizare a unei afecțiuni medicale.
Descriere: senzație de parcă nu puteți obține suficient aer, amețeli, și dificultăți de respirație.

Insomnia (afecteaza peste 50 % dintre femeile care sufera un atac de cord)

Insomnia este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral, care este mai frecventă în rândul femeilor. Insomnia are caracteristici care includ adesea un nivel ridicat de anxietate , lipsa de atentie si concentrare etc.
Descriere: simptomele includ dificultăți la adormire, dificultăți în menținerea somnului și trezirea dimineața devreme.

Durere abdominala (50 % dintre cazuri)

Dureri abdominale, greață , senzație de balonare sau un stomac deranjat, sunt mai multe dintre cele mai frecvente simptome. Acestea sunt la fel de susceptibile să apară în rândul femeilor cat și a bărbaților.
Descriere: dureri abdominale înainte de un atac de cord au o natură episodică, de scurta durata , revenind pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică ar putea agrava durerile de stomac sau poate provoca diaree.

Oboseala (70 % dintre femei)

Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile sunt mai susceptibile de a raporta acest tip de simptom decât bărbații.
Descriere: activitatea fizică sau mentală nu sunt un motiv pentru aceasta oboseala și crește până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va trece neobservat: uneori este prezenta oboseala dupa efectuarea unor sarcini simple, cum ar fi de exemplu doar sa faci un duș.

In concluzie este mai usor sa prevenim decat sa tratam.

In cazul atacului de cord este de preferat sa luam in calcul o sumedenie de factori de risc, care contribuie extrem de mult la aparitia atacului de cord.

Riscul bolilor de inimă crește odată cu vârsta, independent de alte probleme de sănătate. La bărbați, riscul este mai mare după 45 de ani, iar la femei, după 55 de ani, sau după menopauză. Studiile arată că estrogenul este un hormon care ajută la protejarea inimii. Din acest motiv, la menopauză când nivelul estrogenului scade, riscul bolilor de inimă crește direct proporțional.

Există foarte multe lucruri care pot contribui la un atac de cord: vârsta, sexul (barbatii au sanse mai mari de a face atac de cord),ereditatea, hipertensiune arterială, colesterol mare, diabet, obezitatea, dieta săracă, consumul de alcool, fumat, stresul și lipsa activității fizice.

8 semne care preced atacul de cord

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)