Uleiul esențial de cimbru
Noutate în Sănătate

Uleiul esențial de cimbru distruge infecțiile, ajută circulația și echilibrează hormonal

Uleiul de cimbru provine din planta perena cunoscuta sub numele de Thymus vulgaris. Aceasta planta este un membru al familiei de mentă (fam.Lamiaceae) , și este folosit pentru gătit, apa de gura și aromoterapie. Uleiul esențial de cimbru contine : timol, carvacrol, p-cimen, terpinen , si are o serie de beneficii pentru sănătate.

Uleiul de cimbru este antiseptic, antibacterian, antispastic, antihipertensiv și are proprietăți calmante. Uleiul de cimbru este unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți. Cimbru susține sistemul imunitar, respirator, digestiv, nervos și alte organe. Este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru hormoni , deoarece echilibrează nivelurile hormonale. Protejează de asemenea organismul împotriva bolilor cum ar fi accidentul vascular cerebral, artrita, infecțiile fungice și bacteriene și afecțiunile cutanate.


Beneficii ale ulei esential de cimbru

Uleiul esențial de cimbru
Uleiul esențial de cimbru

Tratarea afectiunilor respiratorii

Uleiul de cimbru drenează congestia și vindeca infecțiile din piept și gât care cauzează răceala sau tusea comună. Răceala comună este cauzată de peste 200 de virusi diferiti care pot ataca tractul respirator superior și sunt răspândite în aer de la o persoană la alta. Factorii care pot predispune la o răceală includ un sistem imunitar slăbit, lipsa somnului, stresul emoțional, expunerea la mucegai și un tract digestiv nesanatos. Uleiul de cimbru trateaza infectiile, reduce anxietatea, scapa corpul de toxine si trateaza insomnia fara medicamente ceea ce face ca acesta sa fie un remediu natural perfect pentru raceala. Cea mai bună parte este că totul este natural și nu conține substanțele chimice.

Distruge bacteriile și trateaza infecțiile

Uleiul este antiseptic și trateaza infecțiile pe piele și în interiorul corpului. Uleiul de cimbru este, de asemenea antibacterian și inhibă creșterea bacteriană; acest lucru înseamnă că uleiul de cimbru este capabil să trateze infecțiile intestinale, infecțiile bacteriene genitale și uretrale , bacteriile care se acumulează în sistemul respirator și vindeca taieturile sau rănile care sunt expuse la bacterii dăunătoare. Uleiul de cimbru este, de asemenea, un vermifug, astfel încât ucide viermii intestinali care pot fi foarte periculoși.

Sănătatea pielii

Uleiul esential de cimbru protejează pielea împotriva bacteriilor dăunătoare și a infecțiilor fungice; de asemenea, funcționează ca un remediu pentru acnee, vindecă răni, tăieturi , cicatrici si amelioreaza arsurile. Eczema , de exemplu, este o tulburare frecventă a pielii care provoacă o piele uscată, roșie, senzație de mâncărime. Uneori acest lucru se datorează digestiei deficitare, stres, medicamente și deficiențe imune. Pentru că uleiul de cimbru ajută sistemul digestiv, stimulează eliminarea toxinelor din organism, relaxează mintea și funcționează ca un antioxidant, este tratamentul bun pentru eczeme.

Sănătatea dinților

Uleiul de cimbru este cunoscut pentru a trata probleme orale cum ar fi cariile dentare, gingivita, placa si respiratia urat mirositoare. Cu proprietățile sale antiseptice și antibacteriene, uleiul de cimbru este un mod natural de a ucide germenii în gură, pentru a evita infecțiile orale, astfel încât acesta să funcționeze ca un remediu natural pentru boala gingiilor și să vindece respiratia urat mirositoare. Timol , o componentă activă în uleiul de cimbru, este utilizat ca un lac dentar care protejeaza dintii de degradare

Serveste ca repelent

Uleiul de cimbru tine departe dăunători și paraziți care se hrănesc pe corpul nostru. Dăunătorii precum țânțarii, puricii, păduchii pot provoca haos pe piele, păr, haine și mobilier, deci păstrați-i departe cu acest ulei esențial natural. Câteva picături de ulei de cimbru elimină de asemenea si moliile.

Imbunatateste circulației

Blocarea circulației duce la probleme cum ar fi artrita și accidentul vascular cerebral. Acest ulei puternic este de asemenea capabil să relaxeze arterele și venele – reducând stresul asupra inimii și tensiunii arteriale. Acest lucru face ca uleiul de cimbru să fie un remediu natural pentru hipertensiunea arteriala.

Scapa de stres si anxietate

Uleiul de cimbru este o modalitate eficientă de te relaxa și de a trata neliniștea. Relaxează corpul – permițând plămânilor, venelor să se deschidă și să mențină funcționarea corectă a corpului. Este important să rămâi relaxat , deoarece anxietatea constantă poate duce la hipertensiune arterială, insomnie, probleme digestive și atacuri de panică. Aceasta poate fi cauzată de un dezechilibru hormonal, care poate fi reglat natural de uleiul de cimbru. Utilizați câteva picături de ulei de cimbru pe parcursul săptămânii pentru a reduce nivelul de anxietate și pentru a permite corpului dumneavoastră să prospere. Adăugați uleiul în apă pentru baie, difuzor, loțiune de corp sau doar inspirați-o.

Echilibrare hormonala

Uleiul esențial de cimbru are efecte de echilibrare a progesteronului. Atât bărbații, cât și multe femei au un nivel scăzut de progesteron, iar nivelurile scăzute de progesteron au fost legate de infertilitate și depresie, precum și de alți hormoni dezechilibrați din organism. Prin stimularea hormonilor, uleiul de cimbru este de asemenea cunoscut pentru întârzierea menopauzei, deoarece echilibreaza nivelul hormonilor si amelioreaza simptomele menopauzei, incluzand schimbari de dispozitie, bufeuri si insomnie.

Iată câteva modalități de utilizare a uleiului de cimbru în viața de zi cu zi:

Pentru relaxare, adăugați 2 picături de ulei de cimbru în apă caldă de baie. Pentru a ameliora crampele menstruale, frecați 2 picături de ulei de cimbru cu un ulei purtător ( ulei de Cocos ) pe abdomen. Pentru a utiliza ca o apă de gură, adăugați 2 picături de ulei de cimbru în apă și faceti gargară. Pentru a deschide pasajele nazale blocate, inhalați 2 picături de ulei de cimbru sau adăugați-l în apă fierbinte pentru inhalare cu aburi. Pentru a trata ciupercile piciorului, adăugați 5 picături de ulei de cimbru într-o baie caldă de picioare. Pentru a trata infecțiile și erupțiile cutanate, frecați 2 picături de ulei de cimbru în zona dorită. Pentru a crește circulația, inhalați sau difuzați 2-3 picături de ulei de cimbru zilnic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)