Noutate în Sănătate

Vitamina B17 ( Amigdalina ) Speranță de viață pentru bolnavii de cancer sau NU ?

Mulți specialiști afirmă că Vitamina B17 ( amigdalina ) reprezintă medicamentul-minune pentru cancer.

Vitamina B17 ( Amigdalina ) este o substanță care se găsește în fructele cu coajă tare (migdale, nuci), miezul de semințe de caise, sâmburii de măr, semințele de in, hrișca si fructele de padure.

Dr. farmacist Ovidiu Bojor ”După numeroase cercetări, s-a ajuns la concluzia că prezenţa amigdalinei în alimentaţie calmează durerile reumatice şi reduce temporar hipertensiunea „.

Omul de ştiinţă american dr. Dean Burk de la National Cancer Institute din Washington era de părere că amigdalina are efecte antitumorale. Considerăm, totuşi, necesară o precizare: până în prezent nu există un medicament specific, sigur, pentru tratamentul cancerului. Preventiv, doza zilnică de 250-500 mg de amigdalină se poate asigura din 6-8 sâmburi de migdale sau caise.

Migdalele se recomandă și în ulcerul gastric şi în gastrite hiperacide. Au acțiune antiseptică asupra aparatului digestiv, fiind indicate în colitele de fermentaţie. Sunt, de asemenea, uşor laxative și protejează aparatul urinar. Pentru tratarea ulcerului se recomanda 10 sâmburi zdrobiți, de două ori pe zi. Amigdalina poate fi administrată sub formă de injecție intravenoasă, tabletă, cremă pentru uz extern sau sub formă lichidă pentru introducere rectală.

Vitamina B17 Amigdalina

Efectele secundare ale excesului de amigdalină :

  • stare de rău (greață, slăbiciune);
  • dureri de cap;
  • amețeli;
  • afectarea ficatului;
  • lipsa oxigenului în țesuturi;
  • febră;
  • afectarea nervilor, ceea ce duce la pierderea echilibrului și dificulatăți la mers;
  • confuzie, comă și se poate ajunge până la deces.

O lucrare din anii 1980 din SUA consideră că amigalina are efecte pozitive asupra cancerului, dar cercetări mai recente efectuate de Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie neagă aceste rezultate.

Please follow and like us:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)