Noutate în Sănătate

Ce se întâmplă in organism 24 de ore de la consumul energizantelor ?

Bauturile energizante sunt adevarate bombe cu ceas pentru organismul nostru , continand o cantitate foarte mare de zahar, numerosi excitanti ai sitemului nervos central cum ar fi cofeina, taurina, guarana, ginseng. Consumul pe timp indelungat poate afecta grav numeroase organe cum ar fi inima, ficatul, rinichii etc. Atentie mare la asocierea cu alcoolul , combinatie extrem de periculoasa pentru inima, care poate fi fatala. Ce se întâmplă in organism 24 de ore de la consumul energizantelor ?

Băuturile energizante sunt comercializate ca băuturi care contribuie la stimularea performanței fizice și mentale. Cofeina este cel mai comun stimulent pe care il contin băuturile energizante. Dar, unele branduri au si stimulente pe baza de plante, incluzand ginseng si guarana.

V-ați întrebat vreodată care sunt efectele băuturilor energizante pentru corpul dumneavoastră? Haideti sa vedem!

Efectele consumului de bauturi energizante. Ce se întâmplă in organism 24 de ore de la consumul energizantelor ? 

După 10 minute

Odată ce ați consumat o băutură energizanta, este nevoie de aproximativ 10 minute pentru a intra cofeina in sange. Ca urmare, tensiunea arterială și ritmul cardiac încep să crească.

După 15-45 minute

Conform International Society of Sports Nutrition , nivelurile ridicate de cafeină încep să apară în fluxul sanguin „în 15-45 minute dupa ce s-a consumat o băutură energizanta”.

După 1 oră

După 60 minute, corpul tau incepe sa simta o scadere extrem de accentuata a zaharului in sange, de asemenea efectele cofeinei incep sa dispara si începeti sa va simtiti epuizati. Veți începe să va simtiti obosit și nivelul de energie va fi extrem de scăzut.

După 5-6 ore

Este nevoie aproximativ 5-6 ore pentru a reduce conținutul de cafeină din sânge la jumătate, sau aproape 50%. Femeile care iau contraceptive orale necesită timp dublu pentru a reduce nivelul acesteia la jumătate.

După 12 ore

12 ore sau jumătate de zi este momentul în care cei mai mulți oameni au eliminat complet cofeina din sange. Viteza cu care se întâmplă acest lucru, depinde de mai mulți factori, cum ar fi activitatea si vârsta

După 12-24 ore

Cum cofeina este un drog, cei care beau în mod regulat băuturi care conțin cofeina, se pot aștepta să experimenteze simptome de sevraj pentru cel puțin 12-24 ore după ultima doză. Aceste simptome de sevraj includ adesea iritabilitate, dureri de cap și constipație.

După 7-12 zile

Studiile au raportat că durează aproximativ 7-12 zile pentru ca organismul dumneavoastră să se obisnuiasca sa tolereze doza de cafeină. Acest lucru înseamnă că, după acest moment te vei obișnui cu ea și nu vei simți efectele la fel de mult.

Dar, va trebui să consumi bauturi energizante în mod regulat, pentru a nu experimenta simptomele sevrajului. Acest lucru se intampla pana cand oamenii încep să experimenteze probleme de sănătate și de dependență gravă.

Alege sa consumi un suc proaspat de fructe sau un smoothie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)