Noutate în Sănătate

Cum scăpăm de ţânţari ? 3 soluţii fără insecticide sau substanţe toxice.

Vara, tantarii reprezinta o adevara problema in aceasta perioada ,oricat de mult am incerca sa ii tinem la distanta avem senzatia ca ne aflam sub un continuu asediu. Cum scăpăm de ţânţari ? Odată cu sosirea verii, ţânţarii se înmulţesc peste măsură şi devin o adevărată problemă pentru noi. Înainte de a merge la magazin şi de a cumpăra spray-uri sau capcane împotriva insectelor, recomandat este să încerci şi câteva remedii naturale. Iată, câteva metode simple şi eficiente prin care puteţi ţine ţânţarii la distanţă fără a folosi insecticide sau substanţe toxice.

Tantarii – bug-urile care sug sange si transmit virusuri de la o persoana la alta – sunt responsabile de cele mai multe decese legate de animale. Pare greu de crezut, dar  se pare ca cele mai periculoase creaturi de pe pamant pentru om sunt tantarii.

Cum scăpăm de ţânţari ?

Uleiul de mentă

Extrem de eficient împotriva ţânţarilor este uleiul de mentă. Amestecaţi 10-15 picături de astfel de ulei cu două linguriţe de ulei de măsline şi aplicaţi pe piele, în special pe mâini, picioare şi pe faţă.

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt, folosit în combinaţie cu lămâia, ţine ţânţarii la distanţă. Puneţi 5-6 picături de ulei într-o cană cu apă, adăugaţi zeama de la o jumătate de lămâie. Vărsaţi amestecul într-un recipient din plastic. Aplicaţi câteva ”puf”-uri pe îmbrăcăminte înainte să ieşiţi din casă. Aroma uleiului de eucalipt va ţine ţânţarii departe.

Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă poate fi aplicat fără probleme pe piele, ceea ce va împiedica insectele să vă dea târcoale şi vă va feri de înţepăturile ţânţarilor sau puteţi stropi tocul de la fereastra sau bucati de material cu ulei de lavandă şi să agăţaţi-le de ferestrele deschise.

Atentionari Speciale !!!

Atentie pentru persoanele alergice , astmatice , bebelusi , copii , consultati medicul inainte de a folosi una dintre solutiile de mai sus. Nu se aplica pe rani sau alte afectiuni ale pielii .
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)