Noutate în Sănătate

Esti vegan, ai deficit de vitamina B12 ?

Vitamina B12 este importanta pentru buna functionare cerebrala, a sistemului nervos, a sintezei celulelor rosii din sange si ajuta la crearea si reglarea ADN-ului. Deficitul ei poate duce la dificultati neurologice si anemie
Este disponibila in mod natural in carne , dar persoanele care nu consuma carne , cum ar fi veganii, pot obtine vitamina B12 din suplimente.

Unde se gaseste Vitamina B12

Vitamina B12 se gaseste in mod natural in produse animale, cum ar fi peste, carne, oua, si produse lactate. In mod obisnuit nu este prezenta in alimente vegetale.

Metabolismul fiecarei celule din organism depinde de vitamina B12, deoarece ea joaca un rol in sinteza acizilor grasi si productia de energie.
Corpul uman poate produce milioane de celule rosii in fiecare minut. Aceste celule nu se pot multiplica corespunzator fara vitamina B12. Productia de globule rosii din sange se reduce daca nivelul vitaminei B12 este prea scazut

Necesarul de Vitamina B12

Persoanele cu varsta de peste 14 ani trebuie sa consume zilnic peste 2,4 micrograme (mcg) de vitamina B12. Femeile insarcinate ar trebui sa consume 2,6 mcg, iar femeile care alapteaza 2,8 mcg.
Unele medicamente pot interactiona cu vitamina B12, cum ar fi metformina, inhibitorii pompei de protoni.

Deficitul de Vitamina B12

Deficitul poate provoca daune ireversibile, in special la nivel cerebral si al sistemului nervos
Simptome de deficienta cum ar fi depresia, confuzia, probleme de memorie si oboseala, aceste simptome singure nu sunt suficiente pentru a diagnostica deficitul de vitamina B12. Alte simptome includ constipatia, pierderea poftei de mancare si pierderea in greutate .

Odata ce simptomele cresc ele pot include modificari neurologice cum ar fi furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor , dificultati in mentinerea echilibrului
Insuficienta de vitamina B12 poate duce la anemie. Cele mai frecvente simptome ale anemiei sunt oboseala, scurtarea respiratiei si batai neregulate ale inimii.

Esti vegan, ai deficit de vitamina B12 ?

Veganii se confrunta cu un risc de deficienta a vitaminei B12, deoarece dieta lor exclude produse alimentare de origine animala bogate in B12. Alimentele provenite din plante nu au suficienta cobalamina (vitamina B12) pentru a garanta sanatatea pe termen lung. Dieta se poate completa cu suplimente alimentare care contin vitamina B12.
Persoanele care trateaza diabetul cu metformina sunt sfatuite sa monitorizeze nivelul de vitamina B12. Metforminul ar putea reduce absorbtia de vitamina B12.

Unii oameni au deficiente in absorbtia vitaminei B12 din surse naturale si ar putea fi nevoiti sa ia suplimente.
Suplimentele pot fi administrate pe cale orala, iar in cazurile in care acestea nu ajuta se poate administra si pe cale injectabila

Esti vegan , ai deficit de vitamina B12 ?
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)